söndag 31 januari 2010

Hjälp till att rösta och sprida budskapet


Just nu ligger det ute en omröstning av årets Härnösandsbo på yippie.nu . Kandidat nr 9 är Miapia74´s brorson Pontus Bergström som är 16år och han behöver er hjälp att rösta fram honom. Klicka på bilden så kommer du direkt till omröstningen för Årets Härnösandsbo 2009.


Motiveringen för Pontus är:

Nr 9 Pontus Bergström
Brottarmattans kronprins.
Den unge Brännabrottaren har gått fram som en ångvält genom hela sin karriär. 2009 blev han både svensk och nordisk mästare samt Årets Brännait för andra året i rad. Under det kommande året har han åldern inne för att tävla mot de riktigt stora pojkarna. Spännande är bara förnamnet! Klart man vill hjälpa till att rösta på så duktiga ungdomar!

lördag 30 januari 2010

BlogCandy pga 50 000 besök Vinnare- Hozzan!!!!


Hmm ja inte var det hos mig men jag är ändå glad för alla de besökare som jag har! Tack snälla du! 50 000 besöks-Candy har däremot Lillblomman och firar med en mumsig Candy till den 14.e febr kl 18.00 då hon drar en vinnare. Vem vill vara lottlös inte jag iallafall.

Ha en trevlig helg och var rädda om varandra

onsdag 27 januari 2010

Bodils XL- Candy


Kika in hos Bodil och ta chansen att vinna alla det godsaker som hon lottar ut för att hon har nästan 500 följare,jag är nr 479, och för att hon har nästan 1600 visningar i veckan. Dessutom finns en massa vackert att titta på vill jag lova.Dragning sker den 1 februari.

Stackars, stackars mig...

Varför är det synd om mig nu då...Jo jag ska få en Scrapbutik till granne. Nettans , (läs Scrapbooking 4 you) kommer flyttande från Vännäs till mina kvarter så jag ser butiken från mitt köksfönster. Stackars stackars min plånbok, men nu har jag krypavstånd till hennes shop!Stackars, stackars mig...;o)

måndag 25 januari 2010

Tillverkning av smycken

Har gjort en hel del smycken men då min kusin tog med sig alla efter nyår till södra sverige och jag mitt nörd inte fotat så finns det inte mycket att visa upp på den fronten. Sorry!

Håller på att gå igenom mitt pärlförråd och plocka undan en hel del till kommande loppisar. Det är bara sååå trist att mickla med alla dessa småpärlor. Speciellt då händerna strejkar, men det kan alltid varit värre, så det är bara att bita i och sortera på.

Har några kort på G, men då födelsedagsbarnen ännu inte har fått sina kort så måste bildbevisen ligga dolda så länge. Har ett modell annorlunda som jag själv är riktigt nöjd med och det är väl alldeles för sällan som man har den känslan. Måste jobba på den....

Ha en bra dag och var rädda om varandra

lördag 23 januari 2010

Coolt!


Nu ska här vara ordning och reda vill jag lova. Har namnskyltar på G till min och Lill-Hozzans pysselväskor (de däringa kopiorna fr Biltema) inför kommande pysselträffar. Måste altra en skylt till min darling xxl-crop-in-style ozzå. Vi är många som har likadana har vi upptäckt på de senaste träffarna. Allt måste planeras nu inför den stora träffen i Ö-vik. Vi är galet många som är på g härifrån krokarna till det stora "pysselkollot". Inget får stoppa mig från att åka i mars. Än får dotra vänta eftersom åldersgränsen är 15....ändå är det mera ordning på henne än morsan ;o)
Vill du oxå ha en namnskylt till din väska. Det finns att beställa hos Sytanten, ja eller gulliga Bettan. Hon broderar till ett humant pris. Kika in i hennes blogg vetja!Psst, jag har lånat bilden hos Bettan!

En sån måste byggas

Läste på nån blogg för ett tag sedan om ljuslåda, men vars ja det hade inte teflonminnet registrerat utan min vän Google hittade ett tips som bot mot alla "dassiga" bilder. Måste nog snickra ihop en sån. Kanske kan man altra den? Nörd! Jo´men visst!

CC dax!


Ja nu är det snart dax för Cyber Crop....nä jag pratar inte om min egen Kropp...utan om en utmaningstävling under 11-14 februari hos Country Scrap som dessutom startat ett forum tilldragelsen till ära. Klart man är med!

Smarrigt Gotta


Nja nu har jag inte börjat tokfrossa i nåt godis så här efter jul utan det är faktiskt Linda som har värsta godisregnet för att fira ett blogjubileum.
Allt det här kan någon lyllos vinna:
3 st olika chipboardalfabet
1 filtfjäril
50 st stora rosknoppar i 2 olika färger
10 st rosor white 15 mm
10 st rosor old gold 15 mm
10 st rosor old gold10 mm
6 st hydrangea m blad, rosa färger, 2 olika storlekar
24 st hydrangea, blandade färger och storlekar
20-tal pappersblommor, blandade färger och storlekar
5 st körsbärsblommor, vita
5 st körsbärsblommor, burgundy
20 st kallor, vita
5 st hattnålar med pärlor
5 band sliders
5 st silverfärgade hjörtan "Handmade for you"
5 m band ivory
5 m band cream
5 m band svart
3,5 m band gröna blad
1 st clearstamp fredsduva
1 st clearstamp fågelhjärta
1 st clearstamp blommor m blad
*Gör genast plats i mitt pysselrum för allt detta* ;0)
Var rädda om varandra

Bra tips för stansen

Ibland så tycker jag att min Martha S doily går lite trögt. För lite spenat ...jag vet, men jag hittade det här tipsen som kanske kan komma andra till nytta.

SÅ HÄR TAR DU HAND OM DIN MARTHA STEWART PUNCH
För att smörja din punch - stansa några gången genom vaxat papper (bakplåtspapper) - för att din punch ska hållas vass - puncha några gånger genom aluminiumfolie för fler toppen tips gå gärna till tuben och kolla!

fredag 22 januari 2010

Ännu ett kort


Har knåpat ihop ett kort som jag gett en kär vän, ja en riktig KOmpis, som har fyllt år. Ja faktiskt en vän som jag har fått genom min hobby. Tänk va kul det är att träffa likasinnade och få nya vänner pga något som man gillar att göra. Underbart!
Tro det eller ej men efter mitt inlägg så ska jag genast påbörja ett nytt födelsedagskort till en vän...förresten märks det att jag gillar mitt "nya rum"....hänger där mest hela kvällarna....det är ju ändå inget på Tv:n. Fast ikväll blir det avbrott för att se på Let´s Dance. Lite lagomt småkul och lättsam underhållning.


Vill passa på att önska en trevlig helg och var rädda om varandra.

torsdag 21 januari 2010

Ett kort till en swapp-kompis på pyssel net

Törs nog visa det här kortet då jag tror att mottagaren borde ha fått det idag i sin brevlåda i en ort söderut. Började med en kortskiss som inspiration, men fantasin drog iväg så det "bidde" nåt helt annat. Kanske därför jag gillar skisser som start och att man låter fantasin sedan "skena iväg".




Så här bidde det iallafall...och allt är gjort av spillbitar...Dutti flicka!*Klappar mig själv belåtet på kinden och tycks vara duktig som använder spill istället för att slakta ett helt, nytt papper. Tänk att jag just sparat 5 kr ;o)* Crazy...YES you bet!


Framsida


Insidan


Åh Du...Jag tar inget extra för den urusla fotokvalite´n för så här är det när man fotar på kvällen i månens sken....

En smart ide

Här finns en smart och penningbesparande ide´. Sånt gillar jag! Måste provas. Har testat att stämpla på krympplast förr, med bra resultat. Måste bara få tala om att jag nu fick mitt Stellas Winterfun paket i postlådan igår, ja jag var ju tvungen att använda mitt presentkort från förra året ;o) Riktigt mysigt denna gången.....mmmm...... så nu blir det tävla av.

tisdag 19 januari 2010

Nyrenoverat





Ozzy Osbourne-tapet
Jag gillar lukten av nymålat och renoverat. Det känns alltid energigivande att få göra om från brunt 80-tal till det mera svart/vita som jag gillar. Tog lite foton från arbetets gång till hantverkarn´s stora förtret. Han är inte så förtjust att bli fotad...men efter 17 år med mig så står han ut med det mesta ;o) Nu väntar vi bara på våren och sommaren så att fönstret går att måla vitt det med. Det var inte läge för det med -29 grader som termometern visade när vi gjorde om.

Vårt pysselrum var Lill-Hozzans rum när vi flyttade hit för 8 år sedan och då var en ljus tapet med guldstjärnor hennes val. Så håll till godo med bilderna från guldstjärnerum till Ozzy Osbourne-rum. Nu ska jag pyssla i mitt rum en stund. Love it!

Ha en bra dag och var rädda om varandra

söndag 17 januari 2010

En Hjärtlig BlogCandy


En hjärtlig BlogCandy har MiMa´s där man kan vinna ett hemligt Alla Hjärtans dags paket.vinst dras den 30 januari efter 12 -slaget. Supermysig bild eller hur?

lördag 16 januari 2010

Det man lovar ska man hålla....Nu uppdaterad version;o)

Jag utlovade ju bilder från mitt favvorum pysselrummet tidigare i veckan och vi kanske skulle börja med före-bilder idag och ge utrymme för att smälta den kaos som de speglar. Sitt ner och ta ett djupt andetag och tänk positivt för nu kommer det bilder som " vi vill varna känsliga tittare för" ;0)

En vanlig vy i vårt pysselrum. På motsatt sida av skrivborden så står en hylla i ek fullproppad med saker. Har inte fotat den då det skulle ge alldeles för svåra traumatiska skador hos dig som tittar och eftersom jag anser dig som läser min blogg som en vän så vill jag inte utsätta dig för det. Eller äsch varför inte visa hela den ärliga versionen och se ifall besöksfrekvensen går ner här framöver...? ;o)




tisdag 12 januari 2010

Hjärnsläpp av att sortera - BlogCandy till tröst

Måhända att vi har varit extra slarviga under hösten då ordningen varit lite si och så. Men det går framåt så mot helgen så ska det nog bli show off på det nya pysslingrummet.

Har roat mig med att göra en liten bloggrunda och då hittade jag den här candyn när jag var inne och smög hos Cajaba, vilket hon i sin tur hittat hos Eviebees blog. Mycket finfina saker som Eviebee lottar ut till och med den 31 januari. Tack för tipset Cajaba.

söndag 10 januari 2010

Organisera och sortera

Det känns oändligt att sortera och organisera, men nu har jag bestämt mig för att bara ta tillbaka det som kommer att användas. Måste fråga min faster som släktforskat långt tillbaka i tiden ifall hon hittade något släktskap med någon hamster.


Något som är ett ständigt återkommande problem att sortera är band. Det spelar ingen roll hur man sorterar dem för när man kommer från någon pysselträff så ligger de huller om bladder iallafall....Hur har du dina band? Funderar på att rulla ihop dem och stoppa i zippåsar på färg....men jag vet inte. Skriv gärna en kommentar och tipsa mig.

lördag 9 januari 2010

jag och Ozzy...

Ja nu är pysselrummet färdigt! Bildbevis kommer senare då jag har fullt schå med att flytta in och framförallt sortera grejorna. Det blir en hel del loppisfynd som uppkommer.

Måste bara få berätta min hantverkares kommentar till tapeten. Hans kommentar till det hela när jag uttryckte " att visst blev det snyggt" fick då följande svar:: " Ja nog ska det vara du och Ozzy Osborne som skulle välja en sån där tapet och tycka att den var snygg". Ja vad ska man säga....

Ha en bra dag och var rädda om varandra

fredag 8 januari 2010

En rapport från slipdammet

Jodå det går framåt. Det brukar hända saker när jag väl har fått fart på min hantverkare.;0) Jag är ändå ganska snäll för han får ta paus och titta på skidåkningen på TV.

Kändes som ett strålande projekt att renovera inomhus när kvicksilvret visar på - 29.5 grader. Rummet är målat varv 1 och underarbetet tog längre tid än väntat då den historiska tapeten från 1980-talet var av vinyl. Det ville sig inte bättre än att när spacklet kom på papperstapeten som vi satt upp när vi flyttade in så gick mixen inte ihop, utan papperstapeten behagade att släppa. Jamen det var väl kul för då tar det bara lite mera tid att vänta och planera inför piffningen, dvs min bit. Själv har jag haft det mycket svåra jobbet att måla de bruna listerna vita. Bara en sån sak.

Ha en bra dag och var rädda om varandra

torsdag 7 januari 2010

Huvvaligen...

Så kallt det är. -29 grader och inte kändes det speciellt kul att kliva utanför dörren idag. Brrr! Vilken tur att vi har vedeldning som uppvärmning i vårt hus. Projekt pysselrum forskrider, det är så att underarbetet, som är det viktiga, också är det som tar längst tid. Spackel tar alldeles för lång tid att torka....

Herrn i huset skakar på sitt huvud och undrar hur i fridens dagar allt "jox" har rymts i detta lilla rum förut...compact living you know. ;0) Jox=våra pysselsaker. Vilken pysslare kan undvara sina saker...inte jag iallafall.

Ha en bra dag och var rädda om varandra

onsdag 6 januari 2010

Lite knäpp...

Ibland är man lite knäpp. Just nu så har taket i pysselrummet vitlackats och väggarna spacklats...vad händer då? Jo när alla pysselsakerna är nedpackade då sätter pysselsuget in. Ok alla sakerna finns inom husets väggar men ordningen är totalt obefintlig. ;0) Tar väl en "blogrunda" och stillar behovet utav pysselsug.

Ha en bra dag och var rädda om varandra

tisdag 5 januari 2010

Ett grattis-kort


Nu törs jag nog lägga ut ett grattis-kort på bloggen då födelsedagsbarnet borde ha fått det...ifall Posten har gjort sitt jobb ;0) Dessutom så är det mitt bidrag till Utmaningsbloggens Januariutmaning/skiss. Allt gjort med diverse spillbitar. Jag fullkomligen älskar att få göra något så att det går åt lite spillbitar. Dessa har jag förövrigt i pärmar sorterat på färg, för cardstock och mönstrat. Funkar riktigt bra. Nu måste jag återgå till Pysselrummets förvandling och motivera min hantverkare(läs gubbe...fast han är yngre än mig så det måste väl vara Toy-Boy då;0)


Ha en bra dag och var rädda om varandra

Utlottning i Utmaningsbloggen



Några av mina swapp-kompisar har startat en utmaningsblogg med det piffiga namnet Månadens utmaning kolla in på allt kul där och just nu så är det en utlottning av stämplar som superduktiga Carina designat. Fram till den 17/1 pågår utlottningen.

måndag 4 januari 2010

2010

Tänk att det alltid känns så annorlunda och lite förväntansfull att skriva ett nytt årtal. Dessutom nu ett nytt decenium. Massor av framtidshopp och löften avges. Ska man "sejfa" eller gå ut hårt med sina nyårlöften...det tycker jag att man avgör alldeles själv vilket man vill göra.

Mitt löfte är att mitt pysselrum nu står på tur för en "makeover" som inhandlades saker till i höstas men som fick stå tillbaka för allt annat som hände. Dessutom så har jag delegerat allt jobb till guben´ så själv ska jag lägga krutet på sista "piffingen". Det är ett hårt jobb att göra planerna på hur man vill ha det, delegera och motivera/peppa "hantverkar´n och sedan avsluta uppdraget med slutfinish. "But someone gotta do it! "

Ha nu en underbar dag i snön och kylan till nästa gång!

Tack för titten ;0)